Izabrana najbolja djela na temu “Zemljo moja”

Izabrani su najbolji radovi sarajevskih učenika na temu “Zemljo moja”. Nakon što su Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS, uz podršku Vlade, uputili Javni poziv učenicima osnovnih i srednjih škola KS za dostavljanje radova na ovu temu, formirane su dvije komisije, koje su izabrale po tri najbolja učenička rada u svakoj kategoriji.

U kategorija likovnih radova prvo mjesto osvojila je Ella Franković, učenica Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. Drugoplasirana je Ejna Muhić, učenica OŠ “Meša Selimović”, dok je treće mjesto pripalo Sari Alić iz OŠ “Osman Nakaš”.

U kategoriji literarnih radova pobijedila je Nejla Mehmedoski, učenica Prve bošnjačke gimnazije, drugo mjesto pripalo je Šejli Šahić iz Srednje medicinske škole Jezero, dok je treće mjesto osvojila Sumeja Mešić, učenica Gimnazije Dobrinja.

Iz Instituta i Ministarstva čestitali su najuspješnijim učenicima i nastavnicima, koji su, kako navode, svojim radovima pokazali snagu i ljubav koju osjećaju prema domovini i njenim praznicima.

Učenici koji su osvojili prva tri najbolja mjesta u svakoj kategoriji radove će predstaviti sutra, 1. marta 2023. godine, u 11.00 sati u Bosanskom kulturnom centru, nakon dječje predstave pod nazivom “Gdje se krije svijet čarolije”, autora Dževada Hadžića, koja se realizira u okviru programa “Sjećanja – 1. mart”.

(vlada.ks.gov.ba)

Radio AS