Jednoglasno usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić saopštila je kako je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu čime su osigurana sredstva za nekoliko važnih projekata.

Visina usvojenog budžeta je 21 milion i 280 hiljada KM.

Karić je naglasila kako je na današnjoj sjednici donijeta odluka o realizaciji nekoliko važnih tačaka koje se tiču Grada Sarajeva.

“Na moje veliko zadovoljstvo, uz današnju podršku gradskih vijećnika, sredstva namijenjena za javni doček Nove godine će biti usmjerena za djecu iz cijele BiH koja se liječe od najtežih oboljenja. Jednoglasno je usvojen najvažniji finansijski dokument – Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu, prvi koji je izglasan u ovom mandatnom periodu”, rekla je Karić.

Također, navedeno je kako je usvojen i Nacrt Strategije razvoja Grada Sarajeva za period od 2021. pa do 2027. godine, ali i nekoliko drugih odluka.

“Usvojen je i Nacrt Strategije razvoja Grada Sarajeva za period 2021.- 2027. godina, a Grad će sufinansirati i uređenje dječijeg igrališta na Trgu Grada Prato u Novom Gradu”, navela je gradonačelnica.

Na kraju, Karić je naglasila kako je ovo još jedan primjer uspješne zajedničke saradnje s gradskim vijećnicima i drugim nivoima vlasti.

Radio AS