Od naredne godine poskupljuje i dnevna štampa u BiH

Od naredne godine, koja nam je sve bliže i kuca na vrata, među poskupljenjima će biti i dnevna štampa.

Tako ćete, umjesto dosadašnjih 1 KM za dnevne novine, morati izdvojiti 1,5 KM.

Kao razlog navode se sve skuplje nabavne cijene roto papira, kao i struje i nafte.

Zajedničko saopštenje “Dnevnog avaza” i “Oslobođenja” prenosimo u cijelosti:

Dragi naši čitatelji,

na kraju još jedne preteške godine, bremenite problemima, krizom i daljnjim podjelama, godine u kojoj se po ko zna koji put pokazalo da je ovdašnja privreda prepuštena sama sebi, i mi – koji još uspijevamo pronaći pokoju lijepu vijest – prinuđeni smo podići cijene.

Naša industrija već odavno je u recesiji, no pandemija nas je dovela u preozbiljne probleme sa nabavkom roto papira, čije su cijene u enormnom porastu.

Poskupljenje struje, rast cijena nafte, lančane reakcije na tržištu primorali su nas na najnepopularniju mjeru: naše izdavačke kuće koje su od Dejtona istrajavale na dosadašnjoj cijeni novina sada su prinuđene dnevnu štampu od 3. januara poskupiti na 1,5 KM.

Nadamo se da razumijete s koliko smo se napora i do sada borili za opstanak, nastojeći da vas ne uskratimo za dobru priču, aktuelne vijesti, intervjue i reportaže, no da bismo opstali i nastavili redovno vas i iscrpno izvještavati, moramo podići cijene. Zauzvrat obećavamo da ćemo ostati dosljedni u borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu, navode ta dva lista u zajedničkom saopćenju.

Inače, i “Nezavisne novine” koje izlaze u BiH će podići maloprodajnu cijenu na 1,5 KM.

Radio AS