Jesu li kokice stvarno jedna od najzdravijih grickalica?

Jesu li kokice stvarno jedna od najzdravijih grickalica koju sebi možemo priuštiti iako pazimo na liniju? Smiju li se onda pripremati u mikrovalnoj pećnici ili postoji neka bolja opcija? Pročitajte u nastavku…

Kokice zaista jesu odličan izbor za grickanje ako ne želite unijeti puno kalorija i masnoća.

One sadrže puno vlakana zbog kojih ćete duže osjećati sitost i zahvaljujući kojima će proces probavljanja hrane biti bolji, “lagane” su za želudac i nemaju puno kalorija. Ipak, sve dobre strane mogu se uništiti u trenu ako ih pripremate na pogrešan način…

Ne biste ih trebali pripremati u mikrovalnoj jer ta pakovanja sadrže veliku količinu soli i masnoće, pa ćete ih u trenu pretvoriti u masnu i kaloričnu grickalicu koja sigurno nije dobra za održavanje kilograma niti za čestu konzumaciju. Osim toga, vrećica u kojoj se nalaze sadrži perfluorooktansku kiselinu koja je jako štetna za zdravlje, stoji u saopštenju objavljenom na službenim stranicama Američke agencije za hranu i lijekove, FDA. Ta tvar služi za zadržavanje masnoće unutar vrećice, a testiranja na životinjama također su pokazala da povećava rizik od raka jetre, testisa i gušterače kod njih.

Ove vrećice sadrže masnoće za cijeli jedan dan! Koristi se palmino ulje koje je, odavno je poznato, najštetnije – povećava holesterol i ugrožava zdravlje srca. Neke vrećice sadrže od 4 do 6 grama masti, što je između 20 i 30 posto dnevne vrijednosti hranjivih sastojaka u samo jednoj porciji, kao i sva masnoća koju bi trebali unijeti kroz cijeli dan. Uz to, sadrže ogromnu količinu soli.

Također, kako prenosi EatThis, izbjegavajte kokice u kinu – samo jedna mjerica ima otprilike 1160 kalorija, a količina masti dovoljna je za čak tri dana!

Stručnjaci kažu da bi najbolje bilo ispeći kukuruz kokičar u loncu sa malom količinom ulja i na kraju ih malo posoliti ili u aparatu za kokice koji ih peče na zrak.

ba.n1info.com

Radio AS