Josipa Lisac već rasprodala pola kapaciteta sarajevskog koncerta

Diva hrvatske muzičke scene Josipa Lisac nastupit će u petak, 29. aprila s početkom u 21 sat u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, a pola kapaciteta je već rasprodano.

“Pola kapaciteta BKC-a je već rasprodano u prvim danima. Ostalo je još ulaznica za galeriju i VIP”, saopćili su iz agencije PRimera, dodavši kako se ulaznice mogu kupiti online preko KupiKartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima spomenutog servisa.

Josipa Lisac je umjetnica, koja je svojim trudom, radom i uspjehom znatno doprinijela muzičkoj kulturi cijele regije, za šta joj je Upravni odbor najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj – Porin, dodijelio nagradu za životno djelo.

U svojoj karijeri, dugoj više od pet decenija, postala je prepoznatljiva po mnogim hitovima, poput “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda” i brojnim drugim.

Fascinira da je i dalje koncertno i diskografski aktivna, a publiku će uskoro obradovati i novim singlom na kojem upravo radi.

Prije Sarajeva, Josipa će nastupiti u Koprivnici (8. aprila), dok će nakon Sarajeva, koncertne aktivnosti nastaviti u Beogradu (14. maj), Zagrebu (1. juni), Banjoj Luci (7. juli), Šibeniku (9. august) i Međugorju (19. august).

Radio AS