Kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima 2023. godine?

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je kakvo nas vrijeme očekuje danas i u prvim danima nove godine.

U našoj zemlji se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje u većini područja. U jutarnjim satima po kotlinama može biti magle. Vjetar slab južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura kretat će se od četiri do 10 stepeni Celzijusa, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do 18. U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura bit će oko tri, a dnevna oko 11.

Sutra, 1. januara će u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama može biti magle. Jutarnja temperatura će se kretati od četiri do 10, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak, 2 januara će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotliama i uz riječne tokove također može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura će se kretati od četiri do 10, a dnevna od 11 do 18 stepeni stepeni Celzijusa.

U utorak 03. januara će biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura bit će od četiri do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Radio AS