Kamilica ima protivupalno djelovanje i važan je saveznik našeg zdravlja

Kamilica je biljka poznata po svojim prekrasnim bijelim cvjetovima, čaj od nje vjerovatno je mnogima omiljen. Osim što je ukusna, kamilica je i važan saveznik vašeg zdravlja. Evo kako!

Čaj od kamilice je dobijen od bijelih cvjetova ove biljke, jedan je od najpopularnijih čajeva u svijetu.

Za tim slatkastim i mekim okusom posegnut ćemo vrlo često, a najprije kad se želimo opustiti, kad nas muči nesanica, kad tražimo način kako se riješiti nakupljenog dnevnog stresa.

Kamilica ima umirujuće djelovanje, a pomaže i kod ženskih tegoba.

Ova je biljka cjenjena i zbog svog protivupalnog djelovanja, a u obliku balzama efikasno pomaže u obnovi kože te smiruje kožna stanja poput svrbeža i alergija. Posebno je pogodna za osjetljivu kožu kojoj pruža posebnu vlažnost i njegu.

Teško je govoriti o kamilici, a izostaviti njenu dobro poznatu prijateljicu lavandu. Kombinacija ove dvije umirujuće biljke tvore blagotvoran balzam koji pomaže u regeneraciji kože te joj pruža potrebnu njegu. Ne zaboravite da i vašoj koži često treba dobar odmor!

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno.

Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na evropskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i efikasnom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

ljepotaizdravlje.ba

Radio AS