Katica: MUP KS postaje jedan od najpoželjnijih poslodavaca

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica povodom aktuelnog konkursa za prijem novih policajaca kazao je kako MUP KS postaje jedan od najpoželjnijih poslodavaca među javnim institucijama.

“Ovo potvrđuje brojka od 1.600 prijavljenih mladih i sposobnih ljudi na prošlom konkursu za službenika u činu ‘Policajac’, ali i veliki interes za trenutno raspisani konkurs”, kazao je Katica.

Dodaje da je MUP KS na proteklom konkursu primio 195 najboljih i najspremnijih službenika, “koji svojim radom na terenu opravdavaju epitete kojim ih opisujemo.”

“U proteklim mjesecima, mnogi poznanici su mi prišli govoreći: ‘Admire, zaustavila me je policija, po uniformi i činu vidim da su novi, vjeruj mi da mi je bilo drago stati i posmatrati kako obavljaju svoju dužnost’. Neki od njih su pokazali svoju volju i posvećenost u različitim akcijama koje je policija realizovala”, dodaje.

Kaže da su to momenti koji ga čine izuzetno ponosnim i ohrabruju u daljem radu.

“Danas svijetla obraza mogu reći da ćemo i u novom ‘valu’ prijema policijskih službenika, njih 250, primiti samo najspremnije. Mnogo je pokazatelja koji ukazuju na to da je naša procedura testiranja kandidata beskompromisno pravična i transparentna, stoga nam ostaje samo da poželimo sreću kandidatima i uživamo posmatrajući još jedan proces osnaživanja sigurnosnog aparata u KS”, kazao je Katica.

Radio AS