Kids Kinđurijada u subotu u Domu mladih

Kids Kinđurijada je festival zabave i igre, kreativnosti i stvaralaštva djevojčica i dječaka uzrasta od 3 do 13 godina i održava se od 2014. godine u Sarajevu. Nakon pauze uzrokovane pandemijom, organizatori najavljuju novo druženje kroz cjelodnevni program i zabavne aktivnosti poput plesa, igrokaza, edukativnih radionica i maštovitih igraonica putem kojih će mališani jačati svoju kreativnost i samopouzdanje.  

Najzanimljiviji dio Čunga Lunga Kids Kinđurijade uvijek su takozvani kinđuri kojima djeca na najljepši način pokažu svoju maštovitost i kreativnost. Zato i ove godine organizator ohrabruje roditelje i djecu da daju “mašti na volju”, budu kreativni i, u sjajnoj cjelodnevnoj atmosferi, uživaju u brojnim besplatnim sadržajima koje pripremaju prijatelji i partneri Osme Čunga Lunga Kids Kinđurijade: Čunga Lunga, Dukat, Cedevita, Lino, Ekopak, Argeta i mnogi drugi.

Najveća zabava za djecu, 8. Čunga Lunga Kids Kinđurijada, održaće se u subotu 4. marta 2023. godine u sarajevskom Domu mladih na Skenderiji, s početkom u 12 sati. Ulaz je besplatan.

Radio AS