KJKP Rad će izdavati i elektronske račune

Korisnicima usluga sarajevskog preduzeća Rad od sada su dostupne usluge elektronski račun (e-račun) i Viber chatbot, a u ovom preduzeću su obrazložili o kakvim uslugama je riječ.

E-Računi su današnji savremeni oblik računa koji ne zahtijeva fizički ispis kako bi bio validan, već se izdaje digitalnim putem. S obzirom na to, moguće je slanje i zaprimanje računa digitalnim putem. Napomenuli su da su e-računi sve učestaliji te da se sve više primjenjuju zbog svoje jednostavnosti, ali i veće kontrole.

Zašto koristiti i koje su prednosti e-računa?

E-računi su jednostavniji u poređenju s dosadašnjim oblicima kreiranja i slanja računa putem pošte koji su zahtijevali brojne korake prije nego što bi račun došao u ruke klijenta.

Elektronički računi zasnovani su na naprednoj tehnologiji, što predstavlja mehanizam enkripcija i sistema koji preduzećima omogućavaju sigurnu online komunikaciju s klijentima. Osim što su sigurni, oni se brzo i lako kreiraju te se njihovim korištenjem poboljšava i ubrzava cjelokupni poslovni proces.

Uz brojne prednosti koje elektronski računi nude, tu su i ekološki faktori koji omogućuju uštedu korištenja papira i samim time očuvanju okoliša.

Kako su saopćili iz Rada, prateći razvoj tehnologije i trendove korištenja modernih komunikacijskih kanala, prilagođavaju poslovanje i olakšavaju korisnicima pristup informacijama.

Viber Chatbot je jedan od kanala komunikacije sa korisnicima koji žele dobiti informacije o stanju računa, prijaviti se za prijem elektronskog računa ili pak informacije o preduzeću.

Ako ste korisnik neke od Radovih usluga i zainteresovani ste za aktivaciju elektronske dostave računa, možete to uraditi na jedan od tri načina:

  • Prijava putem web stranice;
  • Putem Viber Chatbota;
  • Dostavom popunjenog zahtjeva na mail adresu eracun@rad.com.ba ili posjetom u neko od naplatnih mjesta Rada.

U prilogu su QR kodovi za jednostavniji pristup putem mobilnih uređaja. Za Rad bi bilo korisno da informaciju o elektronskim uslugama e-račun i Viber Chatbot proslijedite vašim kontaktima.

Radio AS