KJKP Rad je povećao kontrolu potrošnje goriva vozila, svoje aktivnosti provode redovno

Nakon brojnih žalbi građana Sarajeva o neredovnom odvozu otpada i tvrdnji da zbog nedostatka goriva vozila KJKP Rad ne obavljaju svoje aktivnosti, ekipa portala Klix.ba posjetila je drugu smjenu ovog preduzeća i uvjerila se da oni regularno kreću sa svojim obavezama.

Portparol KJKP Rad Mirza Ramić još jednom je naglasio da oni svoje aktivnosti provode prema redovnom planu i programu, kao što su odvoz otpada i čišćenje, odvoz kabastog otpada

Također, Rad svoje aktivnosti provodi i kroz uklanjanje divljih deponija kojih ima širom Sarajeva.

“Obzirom na određene špekulacije koje se odnose na dopremanje goriva odnosno aktivnosti KJKP Rad imamo priliku da vidimo, da bez obzira na one predikcije koje određeni dio javnosti daje, mi svoje aktivnosti nastavljamo”, rekao je Ramić.

“Goriva ima, vozila izlaze na teren, obavljau aktivnosti, imamo određene poteškoće, dešavaju se kvarovi, dolazi do pucanja određenih guma, ali to se sve riješava u roku od maksimalno 48 sati”, potvrdio je on.

Još jednom je ukazao na nepropisno parkiranje vozila koji ometaju odvoženje otpada.

“Ono što je trenutno uprava donijela kao odluku jeste da se vrši ograničeno sipanje goriva gdje su postavljeni uređaji za praćenje kako bi u svakom trenutku znali gdje se vozila nalaze kako ne bi došlo do potencijalnih malverzacija”, istakao je portparol KJKP Rad.

klix.ba

Radio AS