Kolegij dopunio dnevne redove Prve i Druge sjednice Skupštine Kantona Sarajevo

Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, koju je vodio predsjedavajući SKS Elvedin Okerić, dopunjeni su dnevni redovi ranije zakazanih Prve i Druge sjednice ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

Jednoglasno su članovi Kolegija podržali da se dopuni Dnevni red Prve radne sjednice Skupštine KS sljedećim tačkama: Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2023. godine do 31.03.2023. godine (razmatrat će se kao tačka 3); Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za period 01.01.2023. godine do 31.03.2023. godine (razmatrat će se kao tačka 4); 3. Prijedlog Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo (razmatrat će se kao tačka 5); 4. Prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo (razmatrat će se kao tačka 6); te Prijedlog Odluke o prihvatanju ostavke i razrješenju člana Odbora za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo (razmatrat će se kao tačka 7).

Također je jednoglasno odlučeno da se dopuni i Dnevni red Druge radne sjednice Skupštine KS tačkom koja glasi Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, između Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, s jedne strane, i Tucaković Ilijaza, s druge strane, u svrhu izgradnje „IX“ transverzale – rondo u ul. Safeta Zajke, a u skladu s Odlukom o usvajanju Okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo broj: 01-04-19714/21, a koja će se razmatrati kao 6.

Podsjećamo da je Kolegij SKS ranije donio odluku da se Prva radna sjednica održi u srijedu, 28. decembra 2022. godine, s početkom u 10:00 sati, a Druga u petak, 30. decembra 2022. godine, također, s početkom u 10:00 sati. 

Radio AS