Komedija “O medvjedima i ljudima” 12. juna na repertoaru Narodnog pozorišta

Foto: Velija Hasanbegović

U srijedu, 12. juna, u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti će izvedena dramska predstava “O medvjedima i ljudima” autora i reditelja Saše Anočića.

Saša Anočić je bio višestruko nagrađivani glumac, autor i režiser, a svojom predstavom Kauboji, postavljenom 2008. godine u Teatru Exit i osmišljenom kao kombinacija drame i mjuzikla, napravio je svojevrsnu prekretnicu u pozorištu.

“O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko ‘oštećenje’. To ‘oštećenje’ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda, ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju ‘medvjedi’ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo”, Saša Anočić.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić te Isa Seksan.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti ovdje.

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati.

Radio AS

Odgovori