Kompleks bazena na Dobrinji će dobiti fitness i beauty centar

Počela je sezona kupanja na bazenu Dobrinja u Sarajevu, a zbog prevelikog interesovanja i ograničenog kapaciteta bazena građanima je objašnjeno na koji će način imati prednost prilikom ulaska.

Osim toga, u toku ove sezone očekuje se da u sklopu kompleksa bazena bude u funkciji fitness i beauty centar, kao i solarij koji će raditi tokom cijele godine.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da će u pojedinim terminima iz sigurnosnih razloga ulaz na bazen biti ograničen.

Dodao je da iz preduzeća JP Lokom mole korisnike za razumijevanje.

“Svi koji u nekom trenutku dođu do bazena, a ne budu mogli ući zbog popunjenosti kapaciteta moći će kupiti kartu za naredni dan sa kojom će imati prednost ulaska”, objasnio je Efendić.

Cjelodnevne karte za odrasle iznose 10 KM radnim danima, a 12 KM vikendom. Cjelodnevne karte za djecu od šest do 12 godina su pet KM radnim danima, a šest KM vikendom. Ulaz za djecu do šest godina je besplatan.

Poludnevni termini (od 15 do 19:30) iznose šest KM za odrasle, a tri KM za djecu. Kada je riječ o posebnim ponudama, penzioneri mogu ponedjeljkom i utorkom na bazenu boraviti cijeli dan po cijeni od pet KM. Cijena porodične ulaznice za dvoje i više djece do 14 godina uz pratnju roditelja je 20 KM.

Radio AS