Koncert Crvene jabuke na Ilidži uveličao proslavu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Besplatnim koncertom grupe Crvena jabuka u centru Ilidže sinoć je proslavljen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Nastup kultnog sastava bio je vrhunac cjelodnevne manifestacije obilježavanja jednog od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje u organizaciji Općine Ilidža.

“Dan državnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najbitnijih datuma u njenoj viševjekovnoj historiji. Na ovaj način ćemo, ako Bog da, slaviti svaki naredni veliki državni praznik”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur u kratkom obraćanju posjetiocima u ulici Rustempašina, u centru Ilidže, uz upućene čestitke Dan državnosti.

Niske temperature nisu bile prepreka ljubiteljima dobre muzike da uživaju u nastupu Crvene jabuke, koji je počeo nešto iza 20:00 i trajao više od dva sata.

Uz hitove poznatog benda guštali su i stanari zgrada u ulici Rustemapšina u samom centru Ilidže, čiji su prozori i balkoni bile prave VIP lože za sinoćnji koncert.

Plešući na balkonu starija gospođa je na koncertu u Rustempašinoj “ukrala” šou frontmenu Crvene jabuke, Draženu Žeriću Žeri, da bi kasnije zaradila ovacije kompletne publike.

Hitovi “Tamo gdje ljubav počinje”, “Kad kazaljke se poklope”, “Nekako s proljeća”, “Moje najmilije”, “Tugo nesrećo ” i drugi na kraju su začinjeni spektakularnim vatrometom koji su pripremili organizatori, Općina Ilidža i JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža.

U finišu koncerta Žera je na binu poznao poznatog hitmakera Mirka Šenkovskog Geronima, s kojim je otpjevao stihove pjesme “Stari moj”.

Prema procjenama osiguranja, kroz ograđenu zonu u kojoj se održao koncert, prošlo je više od 10.000 ljudi, a sve je okončano bez ijednog incidenta.

Radio AS