Koncertom studenata MAS obilježen Svjetski dan muzike

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) zajedničkim su koncertom održanim u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman” obilježili Svjetski dan muzike, saopštila je press služba Akademije.

U prvom dijelu programa nastupili su studenti Odsjeka za solo pjevanje koji su, uz klavirsku pratnju ass. mr. Fuada Šetića, izveli duete iz Mozartovih opera. Idna Muminović (sopran) i Tomislav Perić (bariton) interpretirali su “Là ci darem la mano”, duet Zerline i Don Giovannija iz opere “Don Giovanni”, a zatim je uslijedio i “Crudel, perché finora”, duet Susanne i Grofa iz opere “Le nozze di Figaro” u izvedbi Idne Muminović i Danijela Perića (bariton).

Djelo “En Irlande” za hornu i klavir, koje je komponovao Eugène Bozza, svirali su Krešimir Sušac (horna) i viša umj. sar. mr. Lejla Klepo-Hadžić (klavir), a zatim je nastupila Josipa Bošnjak (klavir) i interpretirala “Étude-tableau” op. 33, br. 9 u cis-molu Sergeja Rahmanjinova.

Faris Lačević (trombon) i Kristina Lazić (klavir) izveli su “Romance” za trombon i klavir op. 21 Axela Jørgensena.

Program je uključio i kompoziciju “Without a Title” op. 72 Poula Rovsing Olsena koju je svirao Safet Tahirović (harmonika).

Koncert je zaokružen nastupom Sonje Međugorac (flauta) koja je izvela Sequenzu I za solo flautu Luciana Beria.

Radio AS