Kosovac i Katica o unapređenju informatičko-poslovne platforme ZZO KS

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muamer Kosovac održao je danas sastanak s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom i načelnikom Sektora uniformisane policije kantonalne Uprave policije Džaferom Hrvatom, te predstavnicima MedIT-a.

Ovom prilikom, razgovarano je o unapređenju saradnje u vidu uspostavljanja informatičko-poslovne platforme koja bi dovela do operativnog rasterećenja i povećanja efikasnosti, prvenstveno za potrebe Zavoda u regresnim postupcima za naknadu štete koju ova zavod provodi, zbog ozljeda svojih osiguranika u saobraćajnim nezgodama.

Pomenuta platforma automatski kreira radne liste zahtjeva za dostavu zapisnika o pojedinim slučajevima kreiranih od strane MUP KS, te podržava kompletnu provedbu svih slučajeva u različitim statusima, što će dovesti do jednostavnijeg radnog toka, ekspeditivnije razmjene podataka iz baza koje posjeduju ove institucije, uvažavajući odredbe zakona o kaznenom postupku i o zaštiti ličnih podataka.

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo će omogućiti građanima u Kantonu Sarajevo da u budućnosti više neće trebati „nositi“ papirne potvrde ili doznake u MUP KS.

“Cilj ovog procesa informatizacije je uspostavljanje sistema razmjene podataka kako u ingerenciji MUP-a tako i Zavoda, a od kojeg će imati dugoročne koristi naši osiguranici”, poručili su iz ovog zavoda.

Radio AS