KUIP KS: Na tržištu KS dosad nije pronađen proizvod koji je sporan u Hrvatskoj

Kantonalni sanitarni i inspektori za hranu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS jučer su po nalogu direktora nastavili pojačane kontrole u trgovinama na području Kantona Sarajevo, a u vezi s aktom Agencije za sigurnost hrane BiH kojim je zatražen pojačani inspekcijski nadzor na tržištu BiH, a radi informacije da se zbog potencijalnog rizika po zdravlje potrošača s tržišta Republike Hrvatske povlači proizvod “Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml”.

“Jučer smo vršili nadzor i nismo imali nikakav pozitivan nalaz, odnosno takvi sporni proizvodi nisu pronađeni na području KS. Navedeni sporni proizvod nije zatečen u prometu u pregledanim objektima kod kojih su nadzori provedeni kada su kontrolisani veći tržni centri, maloprodajni objekti, kao i pijace u Kantonu Sarajevo”, kazala je Feni glasnogovornica KUIP-a KS Vildana Brdarić.

Ona je naglasila da će preventivni nadzori biti nastavljeni i dalje na području Kantona Sarajevo.

Agencija za sigurnost hrane BiH ranije je saopćila da je zaprimila obavijest “Coca Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo” u kojoj je navedeno da ovo preduzeće u svom portfoliju nema proizvod navedene robne marke, te da taj proizvod ne uvozi niti stavlja na tržište Bosne i Hercegovine, kazali su iz KUIP-a KS. 

(FENA)

Radio AS