Kultur Shock će 6. aprila održati koncert u Domu mladih u Sarajevu

Već sada tradicionalno, Centar Skenderija, i ovog 6. aprila, organizuje koncert i jedinstven muzički spektakl za obilježavanje Dana Grada Sarajeva.

Nakon Crvene Jabuke, koja je nastupila prošle godine, ove godine na sceni Doma Mladih, nakon dugo vremena, pojavit će se kultni bend Kultur Shock.

Prije samog nastupa Kultur Shocka atmosferu će zagrijati predgrupa Erik & the Worldly Savages. Ova kaanadska grupa, baš kao i zvijezde ove večeri, na sličan način koristi uticaje folka, regea, punk rock-a i metala, tako da će cijela noć biti u tom tonu.

Kompletan program počinje u 20 sati, a karte će biti moguće kupiti u ograničenom broju po cijeni od 10,00 KM. Redovna cijena ulaznice je 15 KM.

Inače, bend Kultur Shock je aktivan od 1996. godine, a poznati su po kombinovanjem balkanske narodne muziku sa pankom, metalom i rokom. Članovi benda su iz Bosne i Heregovine i Sjedinjenih Američkih Država, gdje su uglavnom i bazirani. Grupa je izdala čak 11 albuma i izvela preko 1.500 nastupa širom Sjedinjenih Država i Evrope.

Kultur Shock potpisao je za izdavačku kuću Bill Gould&KoolArrow i izdao je tri albuma za izdavačku kuću: FUCC the INS, Kultura-Diktatura i We Came to Take Your Jobs Away.

Povratak ovog kultnog benda u Sarajevo, na dan grada, zaisgurno je događaj koji će ostati dugo upamćen, posebno uzimajući u obzir muziku i pjesme koje su opjevale Sarajevo. Koncert Kultur Shocka Centar Skenderija organizuje u partnerstvu sa CINE Entertainment Group.

Radio AS