Premijerni solistički koncert gitariste Boška Jovića sutra u sarajevskom BKC-u

Udruga Libertas i Muzičko udruženje “Simfo” organizirat će u petak, 17. marta u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo prvi solistički koncert bosanskohercegovačkog gitariste, umjetnka i pedagoga Boška Jovića.

Jović je poznat publici kao gitarstički virtuoz koji posebnom interpretacijom oživljava tradicionalne numere Balkana. Njegovi aranžmani vješto kombinuju sevdah, klasiku, folk i džez.

Taj će umjetnik na koncertu nastupiti u kavrtetu, uz basistu Marija Rašića, na bini će mu se pridružiti violinist Vanja Radoja i harmonikaš Antonio Vrbički.

Na današnjoj pres konferenciji najavljeno je da će koncert “Boško Jović i gosti” imati će raznovrstan repertoar. Biće izvedene numere sa njegova tri izdata albuma, uključujući i nedavno objavljeni – “Napiši jednu ljubavnu”.

“Velika mi je čast nastupiti sutra u BKC-u, u gradu u kojem živim, zajedno sa svojim prijateljima, muzičarima, koje izuzetno cijenim”, kazao je Jović.

Gosti koncerta bit će Jovićevi dugogodišnji saradnici Amira Medunjanin, Mustafa Šantić i Dino Šaran.

Veliku podršku za organizaciju koncerte pružila Joviću je pružila jedinstvena pjevačica sevdaha, tradicionalne bosanskohercegovačke muzike Amira Medunjanin.

“Drago mi je da jedan od najboljih gitarista, ako ne i najbolji umjetnik na gitari koje je ova zemlja iznjedrila, konačno ima premijerni koncert u Sarajevu, gradu koji ga je prihvatio. Predstavlja mi čast i privilegiju da sarađujemo i stvaramo već posljednjih 15 godina. Uradili smo prekrasne projekte, pjesme”, kazala je Medunjanin.

Karte za koncret, koji počinje sutra u 20.00 sati, u prodaji su na biletarnicama BKC-a Sarajevo i Skenderija, te na portalu kupikartu.ba.

Radio AS