Legendarni Bruce Dickinson ponovo će nastupiti u Sarajevu

Na društvenim medijima je objavljena “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra” turneja rock ikona koje sviraju Deep Purple. Turneja uključuje i Sarajevo, i to dvoranu “Mirza Delibašić” gdje bi trebali nastupiti 22. marta 2023. godine, potvrđeno je za N1 iz producentske kuće Music Time.

Posebno se ističe rado viđeno lice frontmena heavy metal benda Iron Maiden – Brucea Dickinsona koji je veliki prijatelj glavnog grada BiH.

Uz Dickinsona će na ovom koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena: John O’Hara na klavijaturama, Tanya O’Callaghan na basu, Kaitner Z Doka na gitari, Bernard Welz na bubjevima i Mario Argandonija – udaraljke, uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

“Concerto For Group And Orchestra”, kao projekt kompozitora i osnivača Deep Purplea i člana Whitesnakea, Jona Lorda, prvi je put zasvirao pod Kraljevskim filharmonijskim orkestrom i vodstvom poznatog engleskog kompozitora Malcolma Arnolda u londonskom Royal Albert Hallu 1969. u Londonu.

Ovaj projekt je bio ponovno oživljen za svoju 30. godišnjicu 1999. godine, a Jon Lord izvodio ga je nekoliko puta tokom karijere solo umjetnika. 2011. snimio je potpuno izmijenjenu studijsku verziju “Concerta For Group And Orchestra” pod palicom Paula Manna koji ga i vodi nakon smrti Jona Lorda, s Bruceom Dickinsonom kao vokalom.

Radio AS