Ljetna scena SARTR: Sjajne predstave i nastupi Darka Rundeka, Ede Maajke i drugih muzičara

Sarajevski ratni teatar u okviru jubileja kojim obilježava 30. godina od osnivanja najavljuje program Ljetne scene SARTR, koji će se održati od 17. juna do 7. jula.

Održat će se na lokaciji iza SARTR-a (dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić). Ovogodišnja Ljetna scena SARTR-a posvećena je kulturnom otporu i promociji umjetnika sa željom, da se kroz umjetnost utječe na društvo i ukaže na sve devijacije vremena u kojem živimo. Program publici nudi mogućnost da pod otvorenim nebom uživa u kulturnim sadržajima. Teatar postoji da bude mjesto znanja, istine, savjesti i hrabrosti.

Ljetnu Scenu 17. juna otvaraju koncertom jednog od pionira rep scene Ede Maajke, koji nam predstavlja svoj novi album “Moćno”. 23. juna u sali SARTR-a održat će se Omaž posvećen Milanu Mladenoviću (EKV), koji je zadnji put 1987. godine nastupio u istoj sali. Događaj je u produkciji Zadužbine Milanu Mladenoviću, koja pored čuvanja njegovog djela nastavlja podsticati umjetničko stvaralaštvo dodjeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Istu noć, 23. juna na Ljetnoj sceni SARTR, publika će uživati u koncertu Darka Rundeka & Ekipe. Darko Rundek je jedan od najutjecajnijih autora i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni više od četrdeset godina. 25. juna Marčelo nam predstavlja dugo očekivani album “Nojeva varka”. Šesti studijski album predstavlja najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela.

Na Ljetnoj sceni SARTR publika će imati priliku pogledati i nekoliko predstava. Predstava “Prah” u režiji Miralema Zubčevića u kojoj igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban je na programu 29. juna. Juli mjesec započinjemo sa hit predstavom iz SARTR-ove produkcije “Jedvanosimsoboakalomistobo”, a 3. jula u saradnji sa MESS-om predstava “Bio je lijep i sunčan dan”, koja je nastala po sjećanjima građana Sarajeva na 2. maj 1992.

Z++, Black Beriz i Stoposto će 2. jula održati koncert. Predstavu “Phantom Leg – Postapokaliptična priča” autorski je projekat Thomasa Steyaert-a gledamo 4. jula, a koncert Poket Palma i Zoi slušamo 5. jula na Ljetnoj sceni SARTR-a. Ljetnu scenu 7. jula zatvaraju gostujućom predstavom “A trip down to memory lane” u produkciji Vitkar Zavoda autora i koreografa Branka Potočana. Koncerti program na Ljetnoj sceni počinju u 20 sati, a predstave u 21 sat.

Cijena early birtd ulaznica za koncerte iznose 15 KM, u pretprodaji 2 0KM, a na dan koncerta 25 KM. Svoju ulaznicu možete kupiti u SARTR-u svakim radnim danom od 10 do 18 sati ili na svim prodajnim mjestima KupiKartu . Za koncerte se ne primaju rezervacije.

Cijene ulaznica za predstave iznose 10 KM, a rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Facebook ili Intagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Radio AS