Magnetna rezonanca na KCUS-u ponovno u funkciji

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane da je magnetna rezonanca na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon dvodnevnog servisiranja, ponovno u funkciji. 

Naime, Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo se u prethodnom periodu obratio veliki broj građana, koji su naručeni na pregled magnetne rezonance (MR) na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a prilikom dolaska na termin obaviješteni su da MR aparat nije u funkciji.

Tim povodom, Ministarstvo zdravstva KS uputilo je hitan dopis KCUS-u i tražilo informaciju o navedenoj temi, kao i o tome kada će ovaj aparat biti u funkciji, kako bi se poduzele aktivnosti na obezbjeđivanju usluge pacijentima unutar drugih ustanova u zdravstvenom sistemu u KS.

Iz KCUS-a je odgovoreno da je došlo do zastoja u radu ovog aparata od 15. do 17. maja ove godine, radi redovnog servisiranja i “punjenja” helija aparata, a koji rade u punom kapacitetu u dvije smjene.

U skladu s tim, a prema navodima ustanove, MR aparat je ponovo u funkciji, te pacijenti mogu nesmetano obavljati ovu zdravstvenu uslugu.

Ministarstvo zdravstva osluškuje potrebe osiguranika, te će svaki put hitno reagirati na sve poteškoće s kojima se susreću u zdravstvenom sistemu u Kantonu Sarajevo, saopšteno je iz Službe za protokol i press KS. 

Radio AS