Mandić: Spremiću se za referendum i pobijediti ukoliko danas izglasaju moj opoziv

Načelnik Općine Centar koja je dio Grada Sarajevo Srđan Mandić je prilikom otvaranja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina govorio o glasanju za njegov opoziv.

Prije nekoliko dana su vijećnici Opčine Centar potpisali opoziv Mandića, međutim danas će biti održana sjednica na kojoj će biti preispitana ta odluka. Razlog za preispitivanje je to što Mandić smatra da su prilikom opoziva prekršene zakonske procedure.

“Napravljena je greška u slučaju zakazivanja sjednice jer se na samom vijeću mora obrazložiti hitnost i tražiti vijeće da se izjasni. To nije urađeno”, kazao je Mandić danas u izjavi novinarima.

Iako se polemisalo da na sjednici neće biti dovoljno ruku za potvrđivanje opoziva, iz Naroda i pravde su sigurni da niko nije odustao te da će se ubrzo ići u referendumsku proceduru.

Mandić ističe da se ne plaši referenduma i stava je da se u to ide bespotrebno.

“Mislim da su iznijeli niz neistina i da je ovo nepotrebno. Ne bojim se referenduma, ali postavlja se pitanje smisla i svrsishodnosti toga ni godinu pred izbore. Mislim da je korektno da se ostavi još godina dana, jer nema prijave o kriminalu, korupciji i sličnom. Ja sam živ, zdrav, radim svoj posao”, rekao je on.

Međutim ističe da će poštovati odluku vijeća ukoliko oni utvrde da je referendum potreban, no da će na referendumu ipak pobijediti.

“Spremiću se za referendum, napraviću kampanju i pobijediću na referendumu”, poručio je Mandić

(Klix.ba)

Radio AS