Međunarodni dan volontera: Humanitarna svirka grupe Dernex u City Pubu

U ponedjeljak, 5. decembra, obilježava se Međunarodni dan volontera, a Udruženje “Ruku na srce” će ovaj dan obilježiti humanitarnom svirkom grupe Dernex u okviru akcije “Nijedno dijete bez paketića”.

Svirka će biti održana u ponedjeljak 5. decembra u sarajevskom City Pub-u, sa početkom u 21 sati.

Mnogo nam znače naši volonteri jer njihovim radom i zalaganjem uspijevamo realizovati sve naše akcije. Upravo zato ćemo na njihov praznik slaviti naše zajedničke uspjehe, a ujedno biti humani.

Posjetioci će dolaskom na svirku podržati našu zimsku čaroliju jer ćemo na istoj prikupljati novčane donacije za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Svi koji budu željeli mogu donirati i slatkiše, igračke (koje ne moraju biti nove, važno je da su očuvane), grickalice, školski pribora ili čak gotove paketiće.

Veliku zahvalnost dugujemo članovima grupe Dernex, koji već drugi put na ovaj način podržavaju našu akciju, kao i predstavnicima sarajevskog City Pub-a koji su ustupili prostor za održavanje ovog događaja.

Pozivamo sugrađane da nam se pridruže, kako u zabavi, tako i u nastojanjima da i ove zime skupa izmamimo što veći broj osmijeha na licima najmlađih.

Radio AS