Općina Centar dodijelila kombi vozilo Gorskoj službi spašavanja

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, je zajedno sa svojim pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem dodijelio na korištenje motorno kombi vozilo pripadnicima Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo.

Ovom prilikom je načelnik Mandić zajedno sa predsjednikom udruženja Dženadinom Veladžićem potpisao ugovor o davanju na korištenje motornog kombi vozila marke Volkswagen u vrijednosti nešto više od 94.000 KM, sredstava koja su izdvojena iz općinskog budžeta.

Naime Gorska služba spašavanja obratila se Općini Centar sa molbom za nabavku kombi vozila sa pogonom na četiri točka, u svrhu poboljšanja operativne sposobnosti te zaštite i spašavanja građana u slučajevima prirodnih i drugih nesreća.

Prema riječima načelnika Mandića, Općina Centar godinama pomaže rad Gorske službe spašavanja, a takva pozitivna praksa će biti nastavljena i u budućnosti.

“Vozilo koje smo dobili od Općine Centar, sada je upotpunilo naše potrebe za interventnim prevozom na udaljene lokacije. Od izuzetne je važnosti jer mi sada sa njim stižemo jako brzo na sve intervencije na području općine Centar, te jednako i na području cijelog Kantona Sarajevo”, izjavio je Dženadin Veladžić predsjednik udruženja, te dodao da Općina Centar prednjači u odnosu na druge lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini kada je opremanje službi zaštite i spašavanja u pitanju.

Ovo predstavlja nastavak podrške u opremanju Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo, čiji članovi su nebrojeno puta dokazali svoju spremnost u spašavanju unesrećenih. Prethodno je načelnik Mandić u aprilu ove godine uručio potrebnu opremu pripadnicima ove službe u vrijednosti nešto više od 49.000 KM.

Predstavnici Gorske službe spašavanja dodijelili su načelniku Mandiću zahvalnicu za kontinuiranu i nesebičnu podršku u radu ove službe.

Radio AS