Mijatović i Muzur: Zajednički jačati turističke i industrijske kapacitete KS i Općine Ilidža

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović posjetio je Općinu Ilidža, te tom prilikom s načelnikom ove lokalne zajednice Nerminom Muzurom potpisao Sporazum o sufinansiranju projekta infrastrukturnog uređenja u poslovnoj zoni “Famos”. 

Projekt rekonstrukcije i dogradnje javne rasvjete u ovoj Industrijskoj zoni će Ministarstvo sufinansirati sa 100.000 KM, a preostala sredstva će obezbijediti Općina.

Ministarstvo privrede Općinu Ilidža smatra strateški važnim područjem jer, kako je istaknuto ovom prilikom, ona sa svojim prirodnim bogatstvima posjeduje nevjerovatan turistički potencijal. Vrijedno je spomenut da je ova općina po broju turističkih noćenja druga u FBiH, što predstavlja impozantan podatak. 

“Iako je na zavidnom nivou, turizam u ovoj općini ne smije biti jedini pravac u kojem se ona razvija. Ilidža mora imati savremene i uređene industrijske zone koje će privlačiti investitore iz cijelog svijeta i gdje će oni bez prepreka poslovati”, poručeno je s ovog sastanka.  

Kako je istakao ministar Mijatović, kroz razgovor s načelnikom Muzurom, prepoznat je zajednički pravac razmišljanja i cilj djelovanja Općine i Kantona. 

“Zajednički nam je cilj napredak i razvoj, želimo da Kanton Sarajevo učinimo što ugodnijim za život i poslovanje i na tome nastavljamo intenzivno raditi”, poručio je ministar Mijatović.

Radio AS