Ministar Šteta: Značajna podrška EBRD-a reformi transporta

Sporazumom o grantu EBRD-a kojeg su potpisali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktorica Ured EBRD-a u BiH Manuela Naessl ostvarena je mogućnost podrške za reformu transporta.

“Naša saradnja sa EBRD-om na projektima koji su od važnosti građanima kantona je odlična i zadovoljan sam što pored mnogih projekata do sada prepoznaju i značaj pravnih i zakonskih reformi koje su nam potrebne”, istakao je ministar Šteta.

Kompanija koja će vršiti konsultantske usluge u procesu reforme transporta i iznalaženja najboljih zakonskih rješenja je KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma sa EBRD-om, ministar Šteta potpisao je i ugovor sa direktoricom ove kompanije Manal Bećirbegović.

“Potpisivanje ugovora dokaz je naše opredjeljenosti za najboljim pravnim rješenjima koje ćemo imati priliku primjenjivati u svim našim aktima. Ova podrška je još značajnija kada znamo da se radi o svjetski priznatoj kompaniji, čije su prakse jedne od najboljih”, zaključio je ministar Šteta.

Radio AS