Ministrica Hota-Muminović i gradonačelnica Karić uručile priznanja najboljim učenicima-volonterima

Susret volontera mjeseca na platformi Trebalsta.ba sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović, predstavnicima  organizacija Dobro.ba i Pomozi.ba, te “Bosna Bank International” i”Ping” upričen je danas u Vijećnici.

Tokom susreta izražena je zahvalnost najboljim volonterkama u prvom polugodištu školske 2021./2022. godine. Najbolje rangirani volonteri za četiri mjeseca su: Nejla Merdan – Prva gimnazija (septembar), Lamija Ademović – Prva bošnjačka gimnazija (oktobar), Selma Salman – Treća gimnazija(novembar) i Hana Aldžić – Prva bošnjačka gimnazija (decembar).

S obzirom da je učenica Lamija Ademović trenutno u izolaciji, partneri na projektu su joj se putem video poziva zahvalili na nesebičnom angažmanu u proteklom periodu, uz želje za brz oporavak.

Gradonačelnica Karić i ministrica Hota-Muminović su se zahvalile prisutnim volonterima, te su pozvale sve srednjoškolce da se registruju na platformi https://Trebalsta.ba, uz želju da se svi takmičimo u dobru.

Od početka ove školske godine, na web platformi https://Trebalsta.ba registrovano je 275 učenika-volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj volontera iz dana u dan raste. Učenici-volonteri su na više od 20 realiziranih projekata od avgusta do danas proveli 967 volonterskih sati.

Trebalsta.ba je platforma koju je pokrenuo BBI International u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS i u saradnji sa organizacijama Dobro.ba, Pomozi.ba, te kompanijom “Ping” sredinom 2021. godine.

Učenici se mogu registrirati za volontiranje putem web platforme i prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja,  a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima.

Zainteresirana udruženja i organizacije također mogu putem iste platforme  kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.

Radio AS