Mirsada Smajić zvanično preuzela Hadžibajrićevu funkciju dok je on u pritvoru

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo ovlastilo državnu službenicu Mirsadu Smajić za vršenje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika.

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, na danas održanoj vanrednoj sjednici, donijelo je Odluku o izboru državnog službenika za vršenje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Općinsko vijeće Stari Grad jednoglasno je usvojilo odluku da se za vršenje ovih poslova ovlašćuje državna službenica Mirsada Smajić, trenutno postavljena na radno mjesto stručnog savjetnika u Službi civilne zaštite.

Rješenjem kojim je Općinsko vijeće Stari Grad dalo ovlaštenja Mirsadi Smajić, precizirano je da imenovana može obavljati sve poslove iz nadležnosti Općinskog načelnika koji su neophodni za nesmetano i redovno funkcionisanje Općine, rukovati i upotrebljavati pečate Općinskog načelnika te deponovati potpis kod nadležnih institucija i poslovnih banaka u svrhu nesmetanog i redovnog funkcionisanja Općine.

Imenovana u potpunosti preuzima odgovornost za zakonitost i kvalitet rada, ažurnost i dosljedno sprovođenje svih važećih propisa, a rješenje je stupilo na snagu danom donošenja i primjenjivat će se do devetog juna, uz mogućnost produženja.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić naglasio je da Općinsko vijeće stoji na raspolaganju Mirsadi Smajić za svaku vrstu pomoći i podrške u radu, te istakao da je Vijeće danas pokazalo veliku dozu zrelosti i ozbiljnosti.

Mirsada Smajić je rođena u Sarajevu gdje je završila Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

U periodu prije agresije na našu zemlju radila je u kompaniji Centrotrans, a tokom agresije bila je radno angažovana u tadašnjoj Vojnoj bolnici Sarajevo (danas Javna ustanova Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš). Nakon toga je nastavila svoj rad u Javnoj ustanovi “Domovi zdravlja Kantona Sarajevo”, na poziciji direktora Sektora pravnih, kadrovskih i opštih poslova. Od 2003. godine zasnovala je radni odnos u Centru Skenderija d.o.o. Sarajevo na mjestu direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove.

U Općini Stari Grad Sarajevo radno je angažovana 2010. godine, na mjestu pomoćnice načelnika za urbanizam.

Radio AS