Mjuzikl “Tick… Tick… Boom!” 22. juna na sceni Pozorišta mladih Sarajevo

Mjuzikl “Tick… Tick… Boom!” će 22. juna s početkom u 20 sati biti izveden na sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

Ovaj autobiografski mjuzikl Jonathana Larsona, kompozitora Renta, koji je osvojio Pulitzerovu nagradu i nagradu Tony, priča je o kompozitoru i žrtvama koje je podnio da bi postigao svoj veliki uspjeh u pozorištu.

“Tick… Tick… Boom!” vodi vas na čarobni put brodvejskog blockbustera. Jonathanova djevojka se želi udati i odseliti iz grada, njegov najbolji prijatelj zarađuje velike pare na Medison Aveniji, a Jon još uvijek čeka i pokušava da napiše veliki američki mjuzikl. Priča se dešava 1990. godine i predstavljena je kao rock mjuzikl ispunjen čarobnim melodijama i jedinstvenom mješavinom stilova muzičkog teatra.

Publika naprosto obožava ovaj mladalački, simpatični i promišljeni komad s univerzalnim idealom slijeđenja svojih snova kroz najteže životne izazove. “Tick… Tick… Boom!” će vam se jednostavno uvući pod kožu!

Ovaj mjuzikl režirao je Admir Glamočak, a uloge su ostvarili igraju: Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo. Za muziku je zadužena Lejla Jusić, za kostimografiju Lejla Hodžić, a za fotografiju Almin Zrno.

Karte po cijeni od 10 KM su dostupne u sistemu kupikartu.ba i na blagajni Pozorišta mladih Sarajevo. Rezervacije karata su moguće na broj telefona +387 33 442 572, kao i preko Facebook i Instagram stranice Pozorišta mladih. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.

Radio AS