Općina Ilidža domaćin sjednici Vlade Kantona Sarajevo

Općina Ilidža je u četvrtak, 15. juna 2023. godine, bila domaćin sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon sjednice, održan je sastanak načelnika Nermina Muzura sa premijeron Nihadom Ukom i ministrima na kojem su razgovarali o projektima koji će u narednom periodu biti realizovani na području ove općine.

Načelnik Muzur prezentovao je dio aktivnosti i projekata, među kojima su izgradnja škole, dvije sportske dvorane, dječijih igrališta, trga i drugih.

“Zadovoljstvo je čuti koji se sve projekti rade od izgradnje škole, dvije sportske dvorane, niza dječjih igrališta, trga i tako dalje. Vlada Kantona Sarajevo će i dalje biti partner uspješnih priča koje se realiziraju u sarajevskim opštinama. Zahvaljujem se načelniku Muzuru na gostoprimstvu i upućujem čestitke na dosadašnjim rezultatima”, rekao je premijer Uk i dodao da će Vlada KS praksu održavanja sjednica u općinama nastaviti i ubuduće.

Općina Ilidža je u proteklom periodu imala odličnu saradnju s Vladom KS, što potvrđuju i riječi načelnika Nermina Muzura.

“Podržavamo unapređenje saradnje između Vlade Kantona Sarajevo i lokalnih zajednica, a posebno nam je drago što smo prva općina koja je ugostila sjednicu Vlade”, kazao je načelnik Muzur te dodao:

“Tokom prošlog mandata Vlade KS uspjeli smo pokrenuti neke važne zajedničke projekte na području naše općine, a iskreno se nadam i vjerujem da ćemo dobru i kvalitetnu saradnju u budućnosti imati i s aktuelnim sazivom Vlade, te da će od nje na kraju najviše koristi imati građani.”   

Radio AS