MUP KS: Bitne izmjene saobraćajnog režima za vrijeme trajanja SFF-a

U Sarajevu se od 11. do 18. avgusta održava 29. Sarajevo Film Festival koji će, prema procjenama organizatora, okupiti više od 30.000 posjetilaca. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim nadležnim institucijama poduzima neophodne mjere u cilju sigurnog održavanja svih festivalskih aktivnosti.

Policijski službenici Uprave policije preduzimat će, između ostalog, mjere koje se odnose na operativno, fizičko, KDZ i saobraćajno osiguranje manifestacije “Sarajevo Film Festival 2023”, a za planirane aktivnosti bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika.

Ovogodišnje festivalske aktivnosti bit će održavane na području pet opština: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

U petak, 11. avgusta 2023. godine, u vremenu od 22.00 sata do 02.30 sati iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u ulicama Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Ćumurija.

U periodu od 11. do 18. avgusta 2023. godine, u periodu od 17.00 sati do 02.00 sata iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u sljedećim ulicama:

Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Vladislava Skarića do raskrsnice s ulicom Kulovića;

Ćemaluša – na dijelu od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva;

Ćumurija – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Zelenih beretki (omogućen ulaz/izlaz korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina Bana);

Radićeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Građanke i građane Kantona Sarajevo, kao i sve goste, molimo za strpljenje i razumijevanje jer će u predviđenim terminima dolaziti do izmjene i obustave saobraćaja u užoj jezgri grada, na festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova. Istovremeno, skrećemo pažnju na obavezu poštivanja svih zakonitih uputa koje građani i posjetioci dobiju od ovlaštenih službenih osoba.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo što je, u okviru svojih nadležnosti, i ove godine dio ove značajne manifestacije i što će dati svoj doprinos uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti na ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu”, saopšteno je danas iz MUP-a KS.

Radio AS