Muzička diva Jasmin Levi stiže u Sarajevo: 10. novembra nastupa u BKC-u

Jasmin Levi, zvijezda world music scene, kantautorica izraelsko- španskog porijekla, premijerno će nastupiti u Sarajevu 10. novembra u dvorani Bosanskog kulturnog centra. Pjesmu “Una Noche Mas”, svjetsku ljubavnu himnu, sarajevska publika po prvi put će čuti uživo.

Jasmin se u naše krajeve vraća u okviru turneje “Balkan Tour”, i to nakon koncerata koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti i publike ovog ljeta, na festivalima Belgrade River Fest i Banja Luka Fest. Simbolično, njen nastup u Sarajevu odigrat će se upravo u dvorani Bosanskog kulturnog centra, koja je nekada davno bila najveći jevrejski hram u ovom gradu.

Ovaj koncert jedan je od najvećih internacionalnih događaja u Bosni i Hercegovini ove jeseni, a sama umjetnica, sasvim sigurno, publici će prirediti prvoklasan muzički užitak. Snagom glasa i jačinom emocije, Jasmin Levi na svom koncertu vodi nas na put u kome se zaboravlja na sve brige i prepušta iskustvu, koje zasigurno dovodi do katarze.

U pratnji svojih muzičara stvara doživljaj utemeljen na ladino i flamenko kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, posljednjim zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije. Kako se u njenoj muzici jasno osjeća sefardsko nasljeđe i izraelski korijeni, za vokal Jasmin Levi kaže se da je “glas svih kultura Mediterana”, od Izraela do Španije.

Sama pojava Jasmin Levi vjerno dočarava ono o čemu pjeva, budeći jake osjećaje kod publike, zbog čega se ubraja među one umjetnike čiji rad pun potencijal ostvaruje upravo u interakciji sa njom na koncertima. Svaki minut njenog nastupa prožet je emocijama koje publiku vode kroz sjetu, bol, nostalgiju, ali i ljubav kao inspirišuću, pokretačku energiju i radost življenja.

Pjesmama “Una Noche Mas”, “La Alegria”, “Adio kerida”, “Olvidate de mi”, albumima “La Juderia”, “Mano Suave”, “Libertad”, ova umjetnica se upisala u sam vrh top lista najslušanije muzike na planeti.

Ulaznice za koncert Jasmin Levi u Sarajevu prodaju se na blagajni Bosanskog kulturnog centra i online na kupikartu.ba.

Radio AS