Stojčevac dobio nove terene za basket, uskoro i teren za mali fudbal s umjetnom travom

Ilidžansko izletište Stojčevac dobilo je dva potpuno nova terena za basket, a uskoro će dobiti i teren s umjetnom travom za mali fudbal.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, novi sportski sadržaji na Ilidži su dio razvoja sporta u ovoj lokalnoj zajednici. Načelnik Ilidže Nermin Muzur izjavio je da je izgradnja terena za basket bila neophodna, jer je na Stojčevcu nedostajao odgovarajući prostor za mlade i ljubitelje košarke.

“Otvoriti nove terene nije samo infrastrukturni uspjeh, već i investicija u zdravlje i budućnost naših sugrađana. Ovi košarkaški tereni ne predstavljaju samo sportsku infrastrukturu već i simbol zajedničkog truda i strasti prema sportu. Terenima će se, osim igre i rekreacije, promovisati i duh zajedništva i aktivnog života među svim generacijama”, rekao je.

Iz Općine Ilidža su saopćili da novootvoreni tereni, ne samo da pružaju mjesto za sport, već i za druženje i stvaranje prijateljstava, a načelnik je najavio kako će u skorije vrijeme sportska ploha na Stojčevcu dobiti dodatne sadržaje.

“Spremna je podloga za umjetnu travu i teren za mali fudbal te će se vrlo brzo, zahvaljujući ovom projektu, steći svi uslovi da se od naredne godine Memorijalni turnir u malom fudbalu ‘Gigi i Haris’ vrati na Stojčevac, odakle je i krenuo”, naveo je.

Prema riječima Muzura, neka sportski tereni budu mjesto gdje ćemo zajedno stvarati divne sportske trenutke i uspomene.

Radio AS