Na Ilidži otvorena prva ledena ploha za klizanje

Ledena ploha, koja je posljednjih dana pripremana i montirana u parku “Kosturnica” na Ilidži, otvorena je večeras, a na otvaranju je prisustvovao i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Kako je saopšteno, Muzur je sa djecom okupljenom oko klizališta presjekao vrpcu, što je bio znak da je klizalište i zvanično pušteno u rad.

“Nakon što su zajedno sa načelnikom Nerminom Muzurom zvanično presjekli vrpcu, najmlađi Ilidžanci nisu znali sakriti radost i uzbuđenje zbog sadržaja kakvog nikada ranije nije bilo na teritoriji naše općine, pa su se trčeći zaputili ka ledenoj plohi”, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Načelnik Muzur je naglasio kako će najmlađi stanovnici ove općine u danima koji dolaze sigurno uživati na ledenoj plohi.

“Možda su vremenski uslovi malo pokvarili ovu malu svečanost, no bez obzira na to najmlađi stanovnici naše općine tek će u narednim danima uživati u klizanju na ledenoj plohi, pored koje ćemo svim posjetiocima svakodnevno nuditi i mnoge druge sadržaje”, kazao je načelnik Muzur.

Kako je saopćeno, Općina Ilidža uložila je velike napore kako bi njeni stanovnici u narednom periodu mogli uživati u zimskoj čaroliji u Velikoj aleji, u neposrednoj blizini Spomenika borcima NOR-a, a angažman JP Ilidža na ovom projektu pohvalio je i sam načelnik Muzur.

“Ovo je tek prvi korak ka potpunoj rekonstrukciji i revitalizaciji parka ‘Kosturnica’, što će u narednoj godini biti jedan od kapitalnih projekata Općine Ilidža koji je planiran kroz Budžet za 2022. godinu”, stoji u saopćenju Općine Ilidža.

Radio AS