Sutra nastavak sjednice Skupštine KS, pogledajte preostale tačke dnevnog reda

Prvi nastavak 46. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zakazan je za sutra.

Među preostalim tačkama dnevnog reda su nacrti zakona koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na naslijeđe i poklone, izmjene Zakona o vodama KS, te Nacrt zakona o kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju.

Zastupnici trebaju razmatrati i prijedlog strategije razvoja Kantona Sarajevo 2021-2027., kao prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Statut o izmjenama i dopunama Statuta JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o osnivanju Javnog preduzeća “Televizija Kantona Sarajevo” d.o.o. Sarajevo, te prijedlog odluke o usvajanju “Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2021. godinu”, najavljeno je iz Službe za protokol i press KS.

Podsjetimo, nastavak 46. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koji je trebao biti 22. demcebra, odgođen je odlukom Kolegija Skupštine KS.

Kako je potvrđeno razlog za to je što nekoliko zastupnika ima simptome koronavirusa.

Iako je bilo prijedloga da se sjednica održi u online formatu, neki od članova Kolegija nisu bili za tu opciju.

Za 28. decembar zakazana je 47. sjednica na kojoj će biti i Odluka o privremenom finansiranju KS za period januar-mart 2022. godine s obzirom da Budžet KS neće biti usvojen do kraja godine.

Ista situacija dogodila se na kraju 2020., a početkom februara 2021. je usvojen budžet za tekuću godinu.

Tako bi se moglo desiti da posljednje dane 2021. godine zastupnici Skupštine KS provedu u zasjedanju s obzirom na nekoliko zakonska rješenja koja su predložena.

sarajevskasehara.com

Radio AS