Na inicijativu gradonačelnice Karić, usvojena Rezolucija za uspostavu stabilnosti u regionu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je Rezoluciju kojom se iskazuje opredjeljenje za uspostavu pune stabilnosti u regionu, poštivanje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta svih država.

Rezolucija je usvojena na inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

“Ovim činom, Gradsko vijeće i ja, kao gradonačelnica, izražavamo odlučnost da u demokratskim procesima, kroz jačanje dijaloga, uz uvažavanje postojećeg ustavnog i pravnog sistema, bez opstrukcija i ucjena, doprinesemo pozitivnim promjenama u BiH”, napisala je Karić na Facebooku.

https://www.facebook.com/Gradonacelnica.Benjamina.Karic/posts/327764266071909

Dodala je da je izvijestila gradske vijećnike da ovih dana očekuju izdavanje upotrebne dozvole za Bistričku stanicu, a u skladu sa pozitivnim mišljenjem koje je dala Komisija za tehnički prijem.

Karić je naglasila da su “Udruženje za zaštitu kulturne baštine Isa-beg Ishaković” i “Savez udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Kantonu Sarajevo”, proglašene od značaja za Grad Sarajevo.

“Danas smo se pridružili inicijativi za simbolično obilježavanje Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja”, dodala je Karić.

Radio AS