Na Vrbanja mostu postavljen ogromni LED ekran bez dozvole, Mandić poručio: Sutra ga uklanjamo

Na obali Miljacke, kod mosta Suade i Olge, poznatom i po nazivu Vrbanja, jutros je postavljen ogromni LED ekran koji je izazvao jako nezadovoljstvo građana.

Na samom početku Vilsonovog šetališta, kod poznatog i istorijski važnog mosta koji je dao i prve žrtve rata (Suadu Dilberović i Olgu Sučić), jutros je postavljen LED ekran.

S obzirom na niz negativnih reakcija građana koje su uslijedile na društvenim mrežama zbog ovog, za koje se ispostavilo da je riječ o bespravnom instaliranju ekrana, oglasio se i načelnik Srđan Mandić jer je riječ i području koje pripada Općini Centar.

“Dobio sam veliki poziv građana te sam mjesto i sam obišao zajedno sa građevinskim inspektorima. S obzirom da je LED ekran postavljen uz sami most Suade i Olge, na području Općine Centar, naša inspekcija je utvrdila da nije data saglasnost općine za postavljanje ovog ekrana”, kazao je načelnik Mandić.

Kako nam je dalje rekao, za sada nije poznato ko stoji iza samog postavljanja ekrana te čija je inicijativa, ali radnici koji su jutros radili na postavljanju su se pozivali na odobrenje koje su dobili od uprave Grada Sarajeva jer je riječ o priobalnom dijelu.

“Međutim, bez obzira na saglasnost Gradske uprave, a nisu dobili saglasnost Općine Centar, s tim da je nisu ni tražili, ekran će biti uklonjen sutra”, poručio je Mandić.

Načelnik Mandić se izvinio građanima zbog neprijatnosti i još jednom rekao da će reagovati pravovremeno te da će ekran biti uklonjen.

“Postoje, nažalost, još uvijek pojedinci koji misle da mogu i dalje ‘divljati’ po našoj opštini kao što im je bilo dopušteno ranije. Ovi danas su pokušali, ali su zaustavljeni, kao što će biti i svaki naredni”, istakao je načelnik Mandić.

Radio AS