Nakon vijesti o smrti Segmedine Srne-Bajramović, prekinuta sjednica Predstavničkog doma PFBiH

Nakon iznenadne vijesti o smrti delegatkinje Doma naroda Federalnog parlamenta Segmedine Srne-Bajramović, prekinuta je sjednica Predstavničkog doma.

Zastupnici su po isteku polusatne pauze koju je predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović proglasio nedugo po tužnoj vijesti koja u tom trenutku još nije bila potvrđena odali počast preminuloj koleginici, a Zaimović najavio da će sjednica vjerovatno biti nastavljena u ponedjeljak, o ćemu će zastupnici biti obaviješteni do nedjelje u ovoj sedmici.

Predsjedavajući je prethodno izrazio sućut stranačkim kolegama Segmedine Srne-Bajramović u Predstavničkom domu, kadrovima Socijaldemokratske partije BiH.

Uime zastupničkog kluba te stranke, Damir Mašić, član Predstavničkog doma, dao je izjavu novinarima nakon prekida sjednice.

“Uvijek je bila hrabra i snažna žena i u politici i generalno, u životu, te ćemo je takvu i pamtiti. Uz sve to, vedra i nasmijana. Ne samo SDP, mislim da je cjelokupno društvo izgubilo jednu dobru osobu”, kazao je.

Segmedina Srna Bajramović je bila članica aktuelnog saziva Doma naroda u Federalnom parlamentu, delegirana na tu dužnost kao članica Skupštine Kantona Sarajevo.

Radio AS