Nazire se konačni izgled centralnog ilidžanskog trga, tvrdi se da će biti jedan od najvećih u KS

Nazire se konačan izgled centralnog ilidžanskog trga za koji načelnik Nermin Muzur navodi da će biti jedan od najvećih u Kantonu Sarajevo.

Općina Ilidža je prije nekoliko dana objavila videozapis na kojem se vidi da je veći dio prostora između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije popločan. Videozapis možete pogledati na linku.

U toku je i izgradnja jednospratnih poslovnih građevina uz trg, tj. na prostoru na kojem su bile stare prizemne poslovne građevine. One su srušene, izgrađene su one jednospratne kako bi se mogao proširiti trg.

Trg se prostire na prostoru između spomenutih škola sve do terminala javnog prijevoza i Kulturno-sportskog centra “Sabit Hadžić”. Ranije je najavljeno da će na trgu biti bista košarkaša Sabita Hadžića.

Na trgu će biti postavljena nova rasvjeta te će uz trg, tj. kod Kulturno-sportskog centra biti centar za plaćanje komunalnih usluga bez provizije. Boja ploča trga, koji je u izgradnji, ista je boji ploča u Maloj aleji koja je povezana sa trgom.

Očekuje se da će uskoro biti otvoren novoizgrađeni sportsko rekreativni centar na obali Željeznice, kod Sokolović Kolonije, a počela je i rekonstrukcija parka kod spomen-kosturnice.

Radio AS