Ni ove godine nema Sarajevo Holiday Marketa, za građane se otvara “Zima na Vilsu”

Jubilarni 10. Sarajevo Holiday Market ove godine neće biti održan u punom kapacitetu, saopćili su organizatori koji će ipak prazničnu sezonu upotpuniti novim događajem – “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market”.

“Naše jubilarno, 10. izdanje će sačekati neko bolje vrijeme. Vrijeme kada ćemo moći zasjati u punom sjaju. Ipak, i ove godine ćemo dati sve od sebe da upotpunimo prazničnu sezonu u Sarajevu i to sa novim događajem – zimskim zabavnim parkom “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market”, naveli su.

Na Vilsonovom šetalištu, prostoru između hotela Bristol i Elektroprivrede BiH, u srijedu, 15. decembra 2021. godine u 19:30 bit će otvoren zimski zabavni park “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” i trajat će do 15. januara 2022. godine.

“Iz niza razloga ni ove godine nismo u mogućnosti realizirati naš ‘Sarajevo Holiday Market’ u punom kapacitetu, pa smo nakon uspješno realiziranog ljetnog događaja na Vilsonovom šetalištu odlučili da ove godine ‘prezimimo’ na toj lokaciji i građanima i turistima Sarajeva ponudimo sasvim novi događaj ‘Zimu na Vilsu by Sarajevo Holiday Market'”, poručuju organizatori “Sarajevo Holiday Marketa“ i “Zime na Vilsu”.

Prostor na kojem će događaj biti održan ukrašen je prazničnim dekoracijama, postavljeno je klizalište od preko 500 kvadratnih metara, kao i luna park u sklopu kojeg se nalazi i Sky Tower, atrakcija koja po prvi put dolazi u Sarajevo.

“Naš Carlsberg Beer Garden je sada zatvorena zimska bašta i u njemu će se svakog dana, već od 17 sati održavati zabave nakon posla, a svake večeri će biti održavane i svirke uživo. Naravno, uz poštivanje ograničenja nametnutih pandemijom koja su još uvijek na snazi. ‘Zima na Vilsu’ će trajati sve do 15. januara 2022. godine, s tim što će klizalište na Vilsonovom šetalištu nastaviti sa djelovanjem sve do kraja februara”, dodali su.

Ambijent Vilsonovog šetališta je prekrasan, ove godine je duž cijele šetnice postavljena i nova LED rasvjeta, a i realizacija ovog događaja će zasigurno upotpuniti taj ambijent i kreirati barem malo praznične magije, ističu organizatori.

Zimski zabavni park “Zima na Vilsu” otvorit će u srijedu 15. decembra u 19:30 sati gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, a nakon paljenja prazničnih lampica će u “Carlsberg Beer Gardenu” od 21:00 biti održan nastup odličnog Alena Lemeševića i njegovog benda “Music Theatre”.

Podsjetimo da je prošlogodišnje 10. izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa otkazano zbog pandemije koronavirusa.

U sarajevskom parku Hastahana prethodnih godina Holiday Market je okupljao veliki broj građana i turista koji su uživali u gastronomskoj ponudi, brojnim muzičkim koncertima i programima za djecu.

klix.ba

Radio AS