Nova LED rasvjeta duž novogradskih šetnica, stepeništa, ulica

Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je projekt izgradnje javne rasvjete na svom području. U toku je postavljanje stubova javne rasvjete sa ugradnjom LED rasvjetnih tijela, čime će se značajno poboljšati osvjetljenje ulica, šetnica, stepeništa i pješačkih staza, kao i osjećaj sigurnosti kod građana. Projekat izgradnje obuhvata postavljanje oko 70 novih LED rasvjetnih tijela.

Završeni su radovi na osvjetljenju stepeništa i pješačke staze koja spaja ulice Prijedorska i Safeta Hadžića, MZ ”Aneks”, prvi dio šetnice Otoka – Hrasno, osvjetljena je šetnica uz rijeku Dobrinju, također osvjetljenja je pješačka staza koja spaja ulice Voje Dimitrijevića i Oslobodilaca Sarajeva, MZ ”Dobrinja B”,  te je završeno i  osvjetljenje ulice Ranovačka – MZ ”Dobroševići”.

Nakon završetka navedenih radova započet će i radovi na poboljšanju osvjetljenja prilaza školama, kao i rekonstrukcija javne rasvjete na području MZ ”Čengić Vila”.

Općina Novi Grad Sarajevo će i u narednom periodu, u skladu sa planiranim finansijskim sredstvima, nastaviti raditi na poboljšanju i izgradnji javne rasvjete na širem području, a u toku je priprema za pribavljanje investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju i modernizaciju javne rasvjete na lokacijama koje ranije nisu obuhvaćene programom modernizacije rasvjete.

Radio AS