Nove ploče na Bulevaru branilaca Dobrinje

U toku su završni radovi na popločavanju drugog dijela Bulevara branilaca Dobrinje – dionica od spoja sa ulicom Nurije Pozderca do spoja sa ulicom Esada Pašalića, dužine oko 400 metara.

Općina Novi Grad je u ranijem periodu završila popločavanje jedne strane bulevara i uređenje zelenog pojasa, nakon čega su započeli radovi na zamjeni starog dotrajalog pločnika s druge strane bulevara.

“U dijelu šetnice na kojem su ploče zamijenjene, ranije je zbog kretanja automobila dolazilo do oštećenja i bilo je skoro nemoguće sanirati pločnike, međutim, nakon što je ugradnjom potapajućih stubića fizički onemogućen saobraćaj na ovom prostoru, stvoreni su uslovi za ugradnju novih ploča i uređenje i ovog dijela bulevara”, navode iz Općine.

Ugrađene su betonske ploče debljine 8 cm u boji granitno siva, svijetlo siva i antracit siva, ploče su visokog kvaliteta, pojačane izdržljivosti i otpornosti na habanje, smrzavanje i so za sprečavanje poledice. Vrijednost radova iznosi 165.906 KM.

“Uređenje i druge strane pješačke zone, koja će po svojoj dužini, širini i sadržajima, postati prepoznatljivo i omiljeno mjesto za šetnju i druženje stanovnika novogradske općine i grada Sarajeva izvedeni su nakon što je Bulevar branilaca Dobrinje zatvoren za motorni saobraćaj. Izgradnjom novih parkinga, Općina je osigurala prostor za parkiranje vozila, a kretanje motornih vozila Bulevarom potpuno je zabranjeno svakim danom od 17:00 do 06:00 sati, kao i parkiranje automobila”, rečeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Radio AS