Novih 195 policajaca pristupili MUP-u KS

Kadeti, njih 195 položili su danas zakletvu i time promovisani u čin policajca Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U sarajevskoj Skenderiji je danas održana ceremonija polaganja zakletve 41. generacije kadeta koji su uspješno okončali obuku za čin “Policajac” na Policijskoj akademiji FMUP-a.

Oni će tako, po polaganju zakletve, stupiti u radni odnos u Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Njihovo stupanje na policijsku dužnost značajna je podrška operativnoj sposobnosti policije Kantona, zbog čega se današnji dan smatra veoma značajnim jer će djelimično ublažiti problem nedostatka policijskih kadrova u aktuelnim zahtjevnim sigurnosnim rizicima.

Njihova zakletva je zavjet državi BiH, gradu i građanima.

Ceremoniji polaganja zakletve prisustovao je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica koji se također obratio novim policijskim službenicima uz riječi podrške i čestitke.

Svečanom činu, također, prisustvovali su i članovi rodbine, starije kolege i prijatelji, predstavnici kantonalne, federalne i državne vlasti, kao i mediji.

Radio AS