Policija s dugim cijevima ponovo upala u Općinu Stari Grad Sarajevo

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) upali su jutros u zgradu Općine Stari Grad Sarajevo.

Kako je nezvanično potvrđeno, ova akcija je zapravo nastavak akcije koja je provedena početkom maja i u kojoj je uhapšen načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić.

I ova akcija se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a meta su, kako saznajemo, pomoćnici nedavno uhapšenog načelnika Hadžibajrića Adela Plakalo, Aldiana Kavazović i Adis Hadžović.

Podsjećamo, u sklopu akcije Start provedene početkom maja, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhapšeni Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor. Hadžibajrić je prebačen u KPZ Zenica gdje će služiti mjeru jednomjesečnog pritvora.

Alma Destanović, sekretarka Općine Stari Grad, jednomjesečnu kaznu pritvora će odslužiti u Sarajevu, odnosno u KPZ Miljacka.

Istovremeno sud je donio Rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija i to Ibrahimu Hadžibajriću 217.000 KM i 5.270 eura, dok je Almi Destanović blokirana 161.000 KM.

(Klix.ba)

Radio AS