NUB BiH pripremila virtuelnu prezentaciju povodom obilježavanja 40. godišnjice ZOI

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH pripremila je virtuelnu prezentaciju povodom obilježavanja 40 godina Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI ’84). 

Ova posebna prilika vraća nas u vrijeme kada je Sarajevo bilo domaćin jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu. Olimpijada u Sarajevu 1984. godine bila je, ne samo sportski spektakl već i prilika za promociju mira, prijateljstva i međunarodne saradnje, saopšteno je iz NUB-a BiH.

“Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u svojim fondovima čuva vrijedne materijale koji dokumentuju historiju XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI ’84). Kroz našu prezentaciju, želimo oživjeti duh tog vremena i podsjetiti svijet na važnost sporta u povezivanju ljudi i kultura. Naša virtualna prezentacija predočit će vam neke zanimljive priče i saznanja o ključnim trenucima Olimpijade u Sarajevu.

Uživajte u istraživanju fondova Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, i otkrijte bogatu historiju XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI ’84)”, navodi se u saopštenju.

Radio AS