Obnovljena atletska staza u Centru “Safet Zajko”

Završeni su radovi na rekonstrukciji tartan staze u Centru “Safet Zajko”, prve atletske staze za trčanje u općini Novi Grad Sarajevo, koja je otvorena u septembru 2015. godine, kada i sam Centar.

Obzirom na osjetljivost završnog sloja staze, koji ima svoj vijek trajanja, te da je prema preporukama Međunarodne atletske federacije (IAAF) njeno korištenje predviđeno u trajanju od pet godina, Općina je osigurala sredstva i provela proceduru odabira izvođača radova kako bi se završni sloj staze obnovio. Vrijednost izvedenih radova je 89.973 KM.

“Rekonstrukcija atletske staze urađena je na veliku radost svih koji vole trčanje i treniranje, kao i boravak u prelijepom ambijentu Centra ”Safet Zajko” u okviru njegovog bogatog zelenila u kojem se atletska staza nalazi. Staza je odlično mjesto za treniranje, prvenstveno zbog lokacije na kojoj se nalazi, ne tako daleko od grada, a opet u zelenilu i prirodi koja daje potpuni ambijent u kojem se može trenirati”, naveli su iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Stazu koristi veliki broj stanovništva, svih generacija, sportista i rekreativaca. Pored atletičara koriste je i sportisti svih drugih sportova, među kojima su košarkaši, fudbaleri, a vrlo često i pripadnici policijskih agencija koji tu obavljaju svoje pripreme i treninge.

Radio AS