Za rekonstrukciju ambulante „Jablanička“ izdvojeno 60 hiljada maraka

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Abel Baltić potpisali su protokol o realizaciji sredstava za sufinansiranje projekta početka rekonstrukcije ambulante porodične medicine „Jablanička“. Za ovu namjenu u budžetu Općine Centar izdvojeno je 60.000 KM.

Načelnik Mandić je prilikom susreta sa direktorom Baltićem naglasio da Općina Centar ima veliki interes da ambulanta porodične medicine što prije bude rekonstruirana, jer je to zahtjev naših sugrađana sa mjesnog područja „Skenderija – Podtekija“.

“Iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, ulaganje u zdravstveni sistem je obaveza svih nas. Vrijeme pandemije je pokazalo koliko nam je važno jačati zdravstveni sistem”, istakao je Mandić te dodao da će Općina u skladu sa finansijskim mogućnostima pokušati iznaći dodatna sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije ambulante porodične medicine „Jablanička“.

Nakon što je potpisao protokol, direktor Baltić se zahvalio Općini Centar na dosadašnjoj saradnji, ali i na finansijskoj pomoći koja će olakšati rad medicinskom osoblju koje pruža primarnu zdravstvenu zaštitu.

Donirana sredstva u vrijednosti od 60.000 KM maraka će biti utrošena za početak radova rekonstrukcije objekta u kome je smještena ambulanta „Jablanička“. Procijenjena vrijednost kompletne rekonstrukcije je preko 200.000 KM.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić.

Radio AS