Očekuje nas period toplog vremena, ali sa pljuskovima i grmljavinom

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima su registrovani i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan-sedlo 24; Sokolac 25; Drvar, Livno, Neum i Trebinje 26; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 28; Bijeljina, Gradačac, Grude, Jajce, Sanski Most i Zvornik 29; Banja Luka, Bihać, Doboj, Mostar i Zenica 30°C;

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U Sarajevu sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna oko 26°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima prije podne. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu do 28°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu do 26°C.

Radio AS